Közélet

Kapás Boglárka rosszul lett a rajt előtt

Szerda délelőtt rendezték az úszók országos bajnokságának első döntőit.

Szerda délelőtt rendezték az úszók országos bajnokságának első döntőit a kaposvári Csik Ferenc Uszodában. Kenderesi Tamás legyőzte 200 méter pillangón a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristófot, Kapás Boglárka pedig rosszul lett a rajt előtt.

A nők 200 pillangós döntőjének egyértelmű favoritja a szám tavalyi világbajnoka és a keddi előfutamban is győzelmet arató Kapás Boglárka volt, aki azonban a finálé előtt közvetlenül rosszul lett, ezért visszalépett

– írja a Magyar Nemzet. Ebből a számból hiányzott Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána is, akik kihagyják az ob-t. Így Jakabos Zsuzsanna könnyedén szerezte meg a bajnoki címet.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A férfiaknál 200 méter pillangón, a szám olimpiai bronzérmese, Kenderesi Tamás 34 századdal előzte meg Milákot, aki a közelmúltban esett át a koronavírus-fertőzésen, ezért messze van csúcsformájától.

Az első döntős nap legnagyobb csatáját az 1500 méter gyors két olimpiai A szintese, Gyurta Gergely és Kalmár Ákos vívta egymással, végül előbbi 13 századdal hamarabb érintette a falat.

A kaposvári viadalon a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia időrendjéhez igazodva a döntőket reggel bonyolítják le.

Kapás Boglárka
Kapcsolódó cikkek