Közélet

A Semmelweis Egyetem vezetése megszavazta a modellváltást

Alapítvány fenntartásában működhet tovább az egyetem.

A Semmelweis Egyetem Szenátusa határozattal támogatta az egyetem modellváltását – olvasható az intézmény oldalán.

A szenátus 41 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett támogatta, hogy az egyetem hat karával, köznevelési és szakképzési intézményeivel, valamint az orvos- és egészségtudományi képzéssel szerves egységben lévő klinikai központjával együtt az állam által alapított, közfeladatot ellátó közérdekű alapítvány fenntartásában működjön.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Az egyetem közleménye szerint az intézmény legfőbb döntéshozó testülete, a szenátus megtárgyalta a Semmelweis Egyetem modellváltásáról szóló előterjesztést, amelyet előzetesen véleményeztek a karok, a Klinikai Központ, a Doktori Iskola, a Közalkalmazotti Tanács, az érdekvédelmi és hallgatói szervezetek, valamint a központi főigazgatóságok.

A testület csütörtöki ülésén támogatta, hogy a Semmelweis Egyetem hat karával, köznevelési és szakképzési intézményeivel, valamint az orvos- és egészségtudományi képzéssel szerves egységben lévő klinikai központjával együtt modellt váltson.

A VG.hu is korábban megírta, hogy négy orvos- és egészségtudományi egyetem vezetőivel egyeztetett a modellváltás lehetőségéről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Eddig összesen nyolc intézményben vezették be a struktúraváltást Magyarországon.

 

modellváltás egyetem
Kapcsolódó cikkek