Közélet

Közzétették az újraindításról szóló konzultációs kérdőívet

Elindult az újraindításról szóló konzultáció – derül ki a kormany.hu oldalra kikerült közleményből.

A kérdőívet a nemzetikonzultacio.kormany.hu és a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

A kormany.hu oldalon megjelent tájékoztató szerint, az online kérdőív kitöltéséhez regisztráció szükséges, amelyről a résztvevők megerősítő e-mailt kapnak.

A konzultációnak otthont vakcinainfo.gov.hu oldalon továbbra is lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra.

Fotó: Kallus György/Világgazdaság

A közlemény szerint az oltási program elindulásával új szakaszba léptünk. Mint írják, vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van. A kormány ezért szeretné megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, ezért arra biztatnak mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban.

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a

fő témák között szerepel, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén egy lépésben kell-e feloldani.

Arról is kérdezik az embereket, hogy

akinek van védettségi igazolványa kapjon-e felmentést egyes intézkedések alól, valamint egyetértenek-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek be Magyarország területére, akiket beoltottak vagy akiknek védettségi igazolványa van.

Egy kérdés az este 8 óra utáni kijárási tilalmat is érinti, több pedig az éttermek, szállodák, sportlétesítmények újranyitásával foglalkozik. Ennek a lehetősége a járványügyi helyzettől függ, de szeretnék tudni, mennyien támogatják az újranyitást a biztonsági szabályok betartása mellett.

konzultáció újraindítás kormány konzultációs kérdőív
Kapcsolódó cikkek