Közélet

Vitézy Dávid: Ne zárják el a Blaha Lujza teret a villamosoktól

A BFK vezére azt kéri a városházától, hogy a Blaha Lujza tér felújításakor hagyják szabadon a Népszínház utcai villamosok átvezetésének útját.

Azt kéri a városházától és a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, hogy a fővárosi Blaha Lujza tér felújításakor hagyják szabadon a Népszínház utcai villamosok átvezetésének útját.

https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/272031740945524

Vitézy Dávid pénteken a Facebookon azt írta, a Blaha Lujza tér új tervei szerint beépítik a Népszínház utcai villamosok térre való kivezetésének, távlatban pedig a Rákóczi út felé való meghosszabbításának lehetőségét.

Közölte:

nem szeretne politikai vitát nyitni, ezért pusztán javasolja és kéri, hogy ne ültessenek fákat és ne telepítsenek szökőkutat a villamos átvezetésének útjába, hogy a jövőben ne legyen fakivágási botrány és ne kelljen egy szökőkutat elbontani, amikor szeretnék kiszabadítani a Népszínház utcai villamosvonalakat a mai szűkös végállomásukról.

Hozzátette, bár valóban készültek az elmúlt néhány évben villamosos és villamos nélküli, jó és javításra szoruló tervek is a Blaha Lujza térre, a döntés mégiscsak most születik meg a Városházán és a BKK-ban arról, mi épül ott meg.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A kivitelezési tender folyamatban van, most dől tehát el, akadályozza-e majd a tér felújítása során létrejövő műszaki tartalom a jövőben villamos útvonalát vagy sem – írta.

Továbbra sem osztom, hogy egy városi tér használhatóságát, komfortját a villamos korlátozná. A Széll Kálmán téren és számos európai városban Bécstől Amszterdamig is látjuk, tud színvonalas városi köztér kialakulni villamosok által szegélyezve

– fogalmazott.

Vitézy Dávid jelezte azt is, még van lehetőség korrekcióra: a tender beadási határideje jövő péntek, a műszaki előírások még módosíthatók.

Blaha Lujza tér BFK BKK Vitézy Dávid
Kapcsolódó cikkek