Közélet

Ajándékokkal küzdenek a Wall Streeten a kiégés ellen

Egyes vállalatok Apple-termékeket és szobabicikliket ajándékoznak a dolgozóknak.

Az Origo írta meg, hogy a Wall Street-i bankok különös ajándékokat osztogtnak az alkalmazottaknak, hogy segítsék őket a járvány okozta stresszel és kimerültséggel szemben,

így egyes vállalatok Apple-termékeket és szobabicikliket ajándékoznak a dolgozóknak.

A koronavírus miatt rendkívül nehéz körülményeket kell elviselniük a Wall Street-i pénzintézetek dolgozóinak, így nem meglepő, hogy néhány alkalmazottnak mára elege lett. A Goldman Sachs elemzői beszámoltak arról, hogy általában 95 órát kell dolgozniuk, ami azt eredményezi, hogy a munkájuknak élnek. A vállalat vezérigazgatója, David Solomon válaszul elmondta, hogy a bank megerősíti a „szombati szabály” betartását, illetve felgyorsítja az újonc bankárok felvételét.

Annak érdekében, hogy segítsék az alkalmazottakat a járvány okozta kellemetlenségekkel szemben, számos banki vállalat játékot, ajándékot és különféle juttatást osztogat. Az egyik ilyen cég a Jefferies, amely 1129 elemzőjének és munkatársának ajánlotta fel a választási lehetőséget két ajándékcsomag közül.

  • Az egyik egy Peloton szobabiciklit és egy Mirror otthoni edzésrendszert tartalmaz,
  • míg a másik Apple-termékeket; egy Apple Watchot, egy Ipadet és egy Airpodst.
  • Fotó: Shutterstock

    Mindemellett a cikk szerint nemrég a Citigroup bejelentette, „Zoom-mentes pénteket” fog tartani, hogy segítse megbirkózni a stresszel a kiégett alkalmazottjait. Viszont ez nem jelentett hatalmas változást, mivel a vállalat hozzátette, hogy a dolgozóknak továbbra is válaszolniuk kell bizonyos hívásokra, például ügyfelektől.

    A fentebb említettek után nem meglepő, hogy a világjárvány okozta stressz hatására jelenleg sok munkavállaló az öngondoskodást és a mentális egészséget tartja a legfontosabbnak.

    Ez arra késztette a Wall Street-i vállalatokat, hogy kreatívabbá váljanak a kompenzáció terén, mivel az ingyenes étkezési és edzőtermi tagság már nem motiválja a dolgozókat.

    kiégés Wall Street munkahelyi stressz
    Kapcsolódó cikkek