Közélet

Csak oltási igazolvánnyal lehetne részt venni a Balaton Soundon

Zamárdi önkormányzata kizárólag azokat engedné be a fesztiválra, akik rendelkeznek majd az oltást igazoló okmánnyal.

Korábban a VG.hu is beszámolt arról, hogy a szervezők lefoglalták a Balaton Sound helyszínét Zamárdiban. A városi testület pedig arról döntött: engedélyezik, hogy szigorú járványügyi feltételek mellett két fesztivált rendezzenek a településen.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármester a 24.hu-nak azt mondta, hogy

a testület nagyon kemény járványügyi megelőző intézkedéseket várna el a szervezőktől. Kiemelte, hogy a testület az egyelőre még bevezetés előtt álló oltási igazolványt is kötelezővé tenné a rendezvényen.

Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

A Sziget Zrt. ügyvezetője viszont azt mondta a portálnak, hogy

egyelőre nem látják, hogy az oltási igazolvány a fesztiválok szervezésében életképes megoldás lenne.

Kádár Tamás úgy fogalmazott, a legutóbbi kormányzati bejelentések nem javítják az esélyeket arra, hogy az idei szezonban bármilyen, akár oltási igazolványos tömegrendezvények létrejöhessenek. A fesztiválok megrendezésével kapcsolatos végső döntést következő hetekben hozza meg a cég.

Kádár a portálnak elmondta, hogy az igazolvány bevezetése több problémát is felvet. Egyfelől jelenleg nem tudni, hogy a 20–30 éves fiatalok egyáltalán megkapják-e nyárig a koronavírus elleni vakcinát. Szintén problémás, hogy a fesztiválszervezőknek ellenőrizniük kellene a jegyvásárlók szenzitív egészségügyi adatait, ami pedig adatvédelmi aggályokat vet fel.

Kihipózza a fesztiválipart a pandémia

Vakcinaiga­zol­vány lesz, és hogy lesznek-e és milyen feltételekkel fesztiválok az idén, az hamarosan eldől. Jelen állás szerint a nagy nemzetközi események megrendezésére kicsi az esély, a belföldi piacot célzó programokra nagyobb.

 

oltás Balaton Sound
Kapcsolódó cikkek