Közélet

Hivatalos: április 19-én nyitnak az iskolák

A Magyar Közlönyben már megjelent a tanintézmények újbóli megnyitásáról szóló rendelet.

A Magyar Közlönyben közzétett kormányrendelet szerint április 19-én újra kinyitnak az iskolák. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy pénteki rendkívüli sajtótájékoztatón már beszélt arról, hogy az iskolák a jelenlegi tervek szerint

április 19-én nyitnak meg, ekkor az óvodák, az általános iskolák és középiskolások is hagyományos oktatásra állnak vissza.

Fotó: MTI/Varga György

A Magyar Közlönyben március 27-én meg jelent meg „a köznevelési intézményekben és a szakképző intézményekben rendes oktatásra történő visszatérésről és óvodákban elrendelt rendkívüli szünet megszüntetésről” című kormányrendelet, amely rögzítette a pénteki bejelentést.

A rendelet szerint

  • a köznevelési intézmények – az óvoda kivételével – és a szakképző intézmények rendes munkarendben működnek.
  • Az óvodákban a 2021. március 8-ával elrendelt rendkívüli szünet megszüntetésre kerül.
  • A köznevelési és szakképző intézmények működése kapcsán a kormányzati intézkedések végrehajtásáról a köznevelésért, illetve a szakképzésért felelős miniszter határozatban rendelkezik.
  • A legfrissebb adatok szerint 10 167 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 624 779 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 253 beteg, így az elhunytak száma 19 752 főre emelkedett. 11 779 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1512-en vannak lélegeztetőgépen.

    Regisztráció védőoltásra

    Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet. Müller Cecília országos tisztifőorvos beszámolt arról, hogy elindították azt az internetes felületet, ahol ellenőrizni lehet, hogy valaki bekerült-e a regisztráltak közé.

    Magyar Közlöny rendelet oktatás
    Kapcsolódó cikkek