Közélet

Bukarest tárt karokkal várja a focirajongókat

A román főváros ingyenessé tette a tömegközlekedést az UEFA jeggyel rendelkezőknek a meccsek idejére.

A román főváros önkormányzata szerdán úgy döntött, ingyenessé teszi a tömegközlekedést azoknak, akik az UEFA Euro 2020 jeggyel rendelkeznek. Döntésük értelmében nem csak a szurkolók utazhatnak majd ingyen, hanem mind a négy Romániában szervezett Európa-bajnoki mérkőzés lebonyolításában részt vevő technikai személyzet részére is.

Fotó: Alex Nicodim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency / AFP

A tavalyi Európa-bajnokságot a járvány miatt az idei évre halasztották. A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

Telt házas meccsekre készül Budapest

A nyári Európa-bajnokság tizenkét rendezője közül Budapest a legbátrabb: a magyar főváros az egyetlen helyszín, amely telt ház, azaz a Puskás Arénában hatvanhétezer néző előtt bonyolítaná le a mérkőzéseket. Külföldi szurkolók két-, legfeljebb ötnapos negatív Covid-teszttel, vagy hat hónapnál nem régebbi, megbetegedést igazoló dokumentummal jöhetnek Magyarországra.

 

Foci Bukarest UEFA Európa-bajnokság
Kapcsolódó cikkek