Közélet

Hamarosan lehet időpontot foglalni az oltásra

Jövő héttől kísérleti jelleggel a koronavírus elleni oltásra regisztráltak maguk mondhatják meg, mikor szeretnék megkapni a vakcinát – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).

A háziorvosoknál és az oltópontokon is regisztráció alapján folytatódik az oltást – szögezi le a közlemény, amely hozzáteszi azt is, hogy a kormány az egyetemi oltópontokon kísérleti jelleggel kipróbálja az internetes foglalások rendszerét.

Az oltás felgyorsítása érdekében 70 000, már oltásra regisztrált ember fog sms-ben értesítést kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfő, kedd vagy szerdára

– írja a KTK, hozzátéve, hogy ha a rendszer beválik és sikerrel vizsgázik, akár minden regisztráltra is kiterjeszthetik.

Fotó: Fabian Strauch / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP

A Kormányzati Tájékoztatási Központ megjegyzi azt is, hogy az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján a részletekről is beszámolnak.

Szerdára jelentősen csökkent a koronavírus-fertőzéssel kórházban ápoltak száma, a beoltottak száma pedig meghaladta a 3,36 millió főt. A kormányfő korábban arról beszélt: amint elérjük a 3,5 millió beoltottat, folytatódhat a járványügyi korlátozások enyhítése.

https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/orban-viktor-kozel-vagyunk-ahhoz-hogy-az-olthato-emberek-felet-beoltsuk-3689779/

regisztráció koronavírus elleni oltás oltópontok
Kapcsolódó cikkek