Közélet

Ingyenes online koncertet ad a Mandoki Soulmates

Szombat este 22 világsztár adja elő online koncert keretében Bartók Béla művének modern feldolgozását. Az előadás ingyen nézhető az interneten.

A Grammy-díjas művészekből álló Mandoki Soulmates Bartók Béla Magyar képek című művének modern feldolgozását adja elő online koncert keretében szombat este. Az előadás ingyen nézhető az interneten.

A 22 világsztár a világ számos tájáról kapcsolódik össze a koncertre.

Leslie Mandoki Tony Carey-vel és a müncheni Soulmates zenekarával a Starnbergi-tó melletti stúdiójából játszik a közönségnek. Videón keresztül csatlakoznak hozzájuk a Soulmates-zenésztársak Los Angelesből, New Yorkból, Bostonból Miamiból, Nashville-ből, Londonból és Berlinből.

A magyar közönség által is jól ismert előadók – többek között Szakcsi Lakatos Béla, Al Di Meola, Ian Anderson, Mike Stern és Richard Bona – is szerepelnek az együttműködésben.

Az együttest alapító magyar zeneszerző-producer, Leslie Mándoki elmondta, a koncerttel jelképesen az egész földkerekségen átívelő hidat szeretne építeni, ahogy a zeneszerző-népzenekutató gyűjteményei is egyesítik a nemzetek kulturális értékeit.

A Soulmates nem egyszerűen az a hely, ahol játszunk, hanem ahol toleranciát építünk, ahol a különbözőségeket megosztjuk. Ez egy csodálatos projekt!

– üzente az online koncert nézőinek Richard Bona.

Az előadás ingyenesen nézhető a TV2play.hu-n szombat este 8 órától.

TV2 Grammy online koncert bartók béla Mandoki Soulmates Magyar Képek ingyenes koncert
Kapcsolódó cikkek