Közélet

Karanténmentes utazást jelentett be Új-Zéland

Azonban az embereknek számolniuk kell azzal, hogy a járvány ismételt megjelenésekor újra korlátozhatják az utazást.

A koronavírusjárvány sikeres kezelésének eredményeképpen április 19-től karanténmentes utazás indul Új-Zéland és Ausztrália között

– jelentette be Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök kedden. A politikus wellingtoni sajtóértekezletén kijelentette, hogy

teljesültek az Ausztráliába történő karanténmentes utazás megkezdésének feltételei.

Az új-zélandi egészségügyi főigazgató szerint alacsony a koronavírus átvitelének kockázata Ausztráliából Új-Zélandra, így biztonságosan megkezdhető a karanténmentes utazás – mondta az új-zélandi miniszterelnök.

Fotó: MTI/AP/New Zealand Herald/Mark Mitchell

A nyitás megteremti a lehetőséget arra, hogy az egyik lemondás, amelyet az elmúlt évben sokak számára különösen nehéz volt elviselni, az Ausztráliában élő barátoktól és családtagoktól való elválás volt, ezért a mostani bejelentés sokak számára nagy megnyugvást jelent.

A miniszterelnök kiemelte, a gazdasági fellendülést és a nemzetközi utazások biztonságos megnyitását szolgáló megállapodás mellett tovább dolgoznak a vírus felszámolásán és távoltartásán.

Figyelmeztetett egyben arra, az embereknek számolniuk kell azzal, hogy a járvány ismételt megjelenésekor újra korlátozhatják az utazást.

karantén koronavírus Új-Zéland utazás
Kapcsolódó cikkek