Közélet

Közel hárommilliárddal lett gazdagabb az ötöslottó nyertese

A húsvéti sorsoláson talált rá a szerencse az év első ötöslottó nyertesére.

A húsvéti ünnepek meghozták az ötöslottó idei első telitalálatát, amellyel Magyarország népszerű lottójátéka 14 hét halmozódás után ismét milliárdossá tett egy szerencsés játékost.

A telitalálat összege 2,88 milliárd forint.

A 2021. év 13. játékhetén az ötöslottón

a 6, 32, 39, 44, 76-os számokat megjátszó szelvény tulajdonosának igazán boldog húsvétja lehet,

hiszen az április 3-i sorsoláson 2,88 milliárd forintot nyert. A szerencsésnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A szerencsés játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a legszigorúbb egészségügyi protokollok betartása mellett a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét.

Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás.

A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

főnyeremény Szerencsejáték Zrt. ötöslottó
Kapcsolódó cikkek