Közélet

Miniszterelnökség: Köszönjük a reklámot, a diákváros megépül

A diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett – közölte a minisztérium.

„Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával, miközben saját Facebook-oldalán a kormány diákvárosra vonatkozó terveit reklámozza.

A reklámot köszönjük. A diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett, ezért nem értjük, hogy főpolgármester úr miért kíván terméketlen vitát folytatni a kormánnyal”

– válaszolta a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség az ATV.hu kérdéseire.

Az RTL Híradónak Karácsony Gergely korábban azt nyilatkozta: ha nincs diákváros, akkor felvetődik a kérdés, van-e atlétikai világbajnokság. Mint mondta, a főváros meg tudja akadályozni, hogy Budapesten rendezzék meg a 2023-ban tervezett versenyt:

ír egy e-mailt az atlétikai Világszövetségnek, hogy nem kíván Budapest atlétikai világbajnokságot rendezni.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A főpolgármester a múlt héten Gulyás Gergelynek levelet írt, amelyben azt írta, hogy megdöbbenve értesült arról, hogy a kínai Fudan Hungary Egyetem kampuszának építésével kapcsolatban február 24-én a kormány arról döntött, hogy a beruházás a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén valósul meg.

Az ATV.hu idézi, hogy a miniszter a múlt csütörtöki kormányinfón egy újságírói kérdésre, ami a diákvárosra vonatkozott – amiről már tárgyal a főváros és a kormány – azt mondta: kötöttek egy megállapodást Karácsony Gergely főpolgármesterrel a megválasztását követően. Ennek része a Diákváros is.

Látom azt a főváros kommunikációjában, hogy egy egyetem, a világ élvonalába tartozó Fudan Egyetem budapesti kampuszának a megnyitását a Diákvárossal szemben próbálják meg értelmezni.

Újabb mérföldkőhöz ért Magyarországon a Fudan Egyetem

A Fudan Hungary University magyar és magyar-kínai kettős diplomát adhat, elsősorban gazdálkodástudományi, a későbbiekben pedig műszaki és orvosi képzéseken.

 

Fudan Egyetem diákváros
Kapcsolódó cikkek