Közélet

Novák Katalin: Még többen igényelhetik az otthonteremtési támogatást

Akik hivatásukból fakadóan a munkáltatójuk által biztosított szolgálati ingatlanban élnek, kérhetik a saját tulajdonú otthonuk felújítására.

Egyszerűbb feltételek mellett még többen igényelhetik a január 1-én bevezetett otthonteremtési és otthonfelújítási támogatásokat – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-bejegyzésében pénteken.

https://www.facebook.com/csaladesifjusag/videos/558789288582744

Azok, akik hivatásukból fakadóan a munkáltatójuk által biztosított szolgálati ingatlanban élnek, a saját tulajdonú otthonuk felújítására kérhetik az otthonfelújítási támogatást, anélkül, hogy korábban egy évet ott laktak volna

– mondta Novák Katalin.

A Nemzeti Mintaterv Katalógusból letölthető családi házak tervdokumentációinak adaptációs költségei is elszámolhatók a csokból, például a telekre igazítás, engedélyeztetés – írta.

Az otthonfelújítási kölcsön felvételénél a kölcsönt igénylő olyan közeli hozzátartozót is bevonhat adóstársként, aki nem tartozik a támogatotti körbe, például szülőt, nagyszülőt, testvért, továbbá az élettársat is.

A 2020-ban megkezdett építkezésekre vonatkozó adó-visszatérítési támogatás kapcsán átmeneti kedvezmények vehetők igénybe – közölte Novák Katalin.

Lecsengőben az áremelkedési időszak a lakáspiacon

A vásárlók már átlag tíz százalékot le tudnak alkudni egy-egy meghirdetett lakás árából, ami az árak visszarendeződésére utal.

 

Novák Katalin otthonteremtés lakásfelújítás
Kapcsolódó cikkek