Közélet

Oltási lehetőséget kínál a Richter a dolgozóinak

A tömeges oltáshoz Sinopharm vakcinát használnak.

Koronavírus elleni védőoltásra biztosít lehetőséget a Richter Gedeon Nyrt. – közölte a gyógyszercég. A magyarországi munkavállalók számára az oltási bizottság döntése alapján lehetőség nyílt soron kívüli oltásra Sinopharm vakcinával.

Az oltás felvétele önkéntes, annak beadását Budapest és Dorog telephelyeken a vállalat foglalkozás-egészségügyi szolgáltatója bonyolítja le, Debrecenben pedig egy oltópont.

A dolgozók körében végzett igényfelmérést követően várhatóan a héten megkezdődhet a dolgozók tömeges oltása

– írta a Richter.

Fotó: Faludi Imre / MTI

A térség vezető gyógyszeripari vállalataként a Richter vezetése tisztában van a társadalomban elfoglalt kiemelt szerepével, legfőbb küldetése, hogy innovatív terápiás lehetőségeket biztosítson a lakosság számára, miközben felelősséggel tartozik munkavállalói irányába is. A koronavírus-járvány kitörése óta a vállalat vezetése folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek a dolgozói egészségének megóvását szolgálják.

Egybehangzó szakértői vélemények szerint a Magyarországon elérhető vakcinák megoldást jelentenek a tömeges fertőzés megállítása érdekében.

Ennek keretében a cég vezetése – amellett, hogy az oltás a Richternél sem kötelező – a kezdetektől fogva buzdítja munkavállalóit az oltás felvételére, a Covid–19 terjedésének megállítása érdekében hozott aktuális szabályok követésére, azok szigorú betartására.

Saját oltópontot hozott létre a Suzuki és a Tungsgram is.

Richter Gedeon vakcina SinoPharm oltópont
Kapcsolódó cikkek