Közélet

Megjelent a Magyar Közlöny: szombattól este 11 óráig szabad a kijárás

A 3,5 milliót beoltott elérésével a kormány újabb nyitást engedélyez.

Pénteken elérte a 3,5 milliót a beoltottak száma, ezért szombattól a teraszok és a kerthelyiségek reggel öt óra és este fél tíz között nyitva lehetnek.

A kijárási korlátozás pedig 11 órára módosul.

Fotó: Shutterstock

Megállapítom, hogy a hárommillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napja mint hatálybalépési feltétel 2021. április 23. napján bekövetkezett, ezáltal a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatára tekintettel a vonatkozó kormányrendelet hatálybalépésének naptári napja 2021. április 24-e – olvasható Pintér Sándor belügyminiszter hivatalos jóváhagyása a Magyar Közlönyben.

A kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában ismertette, hogy a vendéglátósok szombaton nyithatják meg a vendégek előtt teraszaikat. A kijárási tilalom 11 órára tolódik. A 3,5 milliomodik beadott oltás napján a miniszterelnök bejelentette, hogy kezdődhet a 16-18 éves fiatalok oltása Pfizerrel. A miniszterelnök utasítást adott, hogy a szükséges mennyiséget különítsenek el Pfizerből. „A 12-16 év közöttiek oltását még nem merjük vállalni” – jelezte a kormányfő.

Gulyás Gergely: szombattól kinyithatnak a teraszok

Valószínű, hogy már pénteken eléri a 3,5 milliót a beoltottak száma, és szombaton kinyithatnak a teraszok este fél 10-ig, és a kijárási korlátozás 11 órára módosul.

 

Magyar Közlöny vakcina teraszok kijárás 11 óra újranyitás
Kapcsolódó cikkek