Közélet

Orbán Viktor: három és félmillió magyar beoltva

A kormányfő a hírt facebook oldalán jelentette be, jelezve, hogy ennek megfelelően indulhat az óvatos nyitás.

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán jelentette be péntek reggel, hogy Magyarországon már

három és félmillió embert oltottak be.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A bejegyzéshez mellékelt videó szerint nyitnak a teraszok, újraindulnak a szolgáltatások, hosszabb nyitva tartás lép életbe, fokozatosan újraindulnak az iskolák.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelezte, hogy feltételezhetően a jövő héten a beoltottak száma már elérheti a négymilliót.

Eddig 4,4 millióan regisztráltak oltásért, és 260 ezren (egészségügyi dolgozók, fegyveres szervek) már az oltási program elején regisztráció nélkül megkapták a vakcinát, a nyájimmunitás eléréséhez azonban 6 millió beoltottra lesz szükség.

A belső terek nyitásához, az ágazat teljes újraindulásához még félmillió beoltott kell, a szabadtéri vendéglátást azonban már szombattól engedélyezi a kormány, félévnyi zárvatartás után.

Eladták a családi ezüstöt, sokuk magánvagyonát jelzálog terheli, miután az elmúlt év nagyobbik részében nem, vagy alig jutottak bevételhez

összegezte a Világgazdaságnak a vendéglátóipar helyzetét Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Gulyás Gergely: szombattól kinyithatnak a teraszok

Hatezer milliárdos alapot hoz létre a kormány a gazdaság újraindításáért. Orosz vakcina és több mint 300 ezer Pfizer-oltóanyag is érkezik.

 

nyitás koronavírus
Kapcsolódó cikkek