Közélet

Egy férfi két ingatlant csalt ki egy idős embertől és a nyugdíját is elvette

A gyanúsított két, összesen 55 millió forintot meghaladó értékű ingatlant csalt ki a férfitól.

Letartóztattak egy férfit, aki két ingatlant csalt ki egy idős embertől és a nyugdíját is rendszeresen elvette – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

A közlemény szerint

a 49 éves, büntetett előéletű gyanúsított két, összesen 55 millió forintot meghaladó értékű ingatlant csalt ki a férfitól, akit 2018-ban ismert meg.

Fotó: Shutterstock (illusztráció)

2020 februárjában eltartási szerződést kötöttek, amelyben a férfi vállalta, hogy az ingatlanokért cserébe élete végéig gondoskodik az idős emberről. A kihasznált férfi nem tudta, hogy a terhelt nem lett volna jogosult a szerződéskötésre, mivel cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt állt és az eltartáshoz szükséges jövedelemmel nem rendelkezett.

A gyanúsított enyingi otthonában helyezte el az idős embert, kezeltetéséről nem gondoskodott. Az idős férfi négy hónappal az eltartási szerződés megkötése után az enyingi ingatlanban elesett, majd a kórházba szállítását követően néhány hónap múlva meghalt.

Az elkövetőt, aki az idős férfi balatoni ingatlanát már korábban értékesítette, május 9-én őrizetbe vették, a budai ingatlant pedig zár alá vették. A férfi letartóztatása ellen védője fellebbezést jelentett be.

csalás ingatlan bűnügy
Kapcsolódó cikkek