Közélet

Kezdődik a nagy menet, eldől a Közös Agrárpolitika jövője

A magyar fél küzdeni fog azért, hogy a zöld célok elérését ne büntetésként értelmezhető előírásokkal, hanem támogatásokkal lehessen keresztülvinni.

Csak olyan megállapodást fogadunk el, amely figyelembe veszi hazánk természeti és gazdasági adottságait – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, Brüsszelbe indulása előtt készített videójában. A Közös Agrárpolitikáról szóló tárgyalásokra való indulása előtt a tárcavezető egyértelművé tette, hogy a magyar fél küzdeni fog azért, hogy a zöld célok elérését ne büntetésként értelmezhető előírásokkal, hanem támogatásokkal lehessen keresztülvinni.

Fotó: Facebook

Mint mondta céljuk, hogy egyensúlyt teremtsenek a versenyképesség és a klímavédelem szempontjai között. Fontosnak nevezte emellett, hogy a kisebb területen gazdálkodók megkülönböztetett elbánásban részesüljenek. A területalapú kifizetéseknek továbbra is garantálniuk kell a gazdálkodók jövedelembiztonságát, a vidékfejlesztési forrásoknak pedig a versenyképességet kell szolgálniuk.

 

Most megvalósíthatják álmaikat a gazdálkodók – podcast

A következő két évben 1500 milliárd forintnyi forrás jut az agrárium és az élelmiszeripar számára a vidékfejlesztési forrásokból, mondta Nagy István.

 

Vidékfejlesztési program uniós forrás közös agrárpolitika tárgyalás Nagy István Brüsszel területalapú támogatás
Kapcsolódó cikkek