Közélet

Levegőtisztító graffitivel hívják fel a figyelmet a fenntarthatóságra

A legtöbb nagyvároshoz hasonlóan Prágának is sürgős intézkedésekre van szüksége a levegő minőségének javítása érdekében. 

Egy óriási női freskóval hívják fel a figyelmet a fenntarthatóságra Prágában, amely a levegőben lévő káros anyagokat is képes lebontani – adta hírül a Hype and Hyper.

Fotó: Instagram / David Strauzz

Közös a jövőnk szlogennel jelent meg új falfestmény Prágában:

a női portrét ábrázoló, óriási freskó nemcsak a fenntarthatóságra hívja fel a figyelmet, hanem az erdőkhöz hasonlóan a levegőt is tisztítja egy fényesebb jövő érdekében.

A projekt célja, hogy rámutasson a környezetszennyezés riasztó mértékére. Az alkotás mögötte a Nike, a Footshop és David Strauzz kortárs művész állnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Strauzz (@davidstrauzz) által megosztott bejegyzés

A legtöbb nagyvároshoz hasonlóan Prágának is sürgős intézkedésekre van szüksége a levegő minőségének javítása érdekében.

A Footshop és a Nike közös projektbe kezdett, hogy tisztábbá tegyék a cseh főváros levegőjét. Egyszerű reklám helyett a Prágában élő kanadai művészt, David Strauzz-t kérték fel, hogy készítsen egy freskót a fenntarthatóság jegyében a UNIQ Tesla épületére.

A 350 négyzetméteres falfestmény speciális ásványi festékkel készült, ami napfény hatására képes a légszennyező anyagok akár 88 százalékát lebontani és sóvá alakítani. Mindemellett a festék nemcsak semlegesíti a légszennyezést, de gátolja a penész kialakulását is, valamint megakadályozza, hogy az épület oldala túlmelegedjen.

Kína mindenkit leköröz légszennyezésben

Kína több üvegházhatású gázt bocsátott ki 2019-ben, mint az Egyesült Államok és a többi iparilag fejlett ország együtt.

 

légszennyezés Prága graffiti fenntartható
Kapcsolódó cikkek