Közélet

Mégsem játszhat egymás ellen Fucsovics és Federer

Roger Federer kiesett a genfi tornáról, így a spanyol Pablo Andújar lehet Fucsovics ellenfele a negyeddöntőben.

Zajlik a genfi tenisztorna, míg a keddi napon Fucsovics Márton két szoros szettben jobbnak bizonyult a svájci Henri Laaksonennél, addig Roger Federer kikapott a spanyol Pablo Andújartól a 481 ezer euró (170 millió forint) összdíjazású genfi salakpályás férfi tenisztornán.

Federer 4:6, 6:4 és 4:6 eredménnyel kiesett a spanyol Andújar ellen Genfben, így mégsem jöhet össze a Fucsovics vs Federer meccs a bajnokságon.

A nyitókörben erőnyerő, hazai kedvenc sztárt kedden a salakspecialista spanyol búcsúztatta úgy, hogy az utolsó szettben 2:4 után sorozatban négy gémet nyert.

A 39 éves Federer a tavalyi Australian Open után két térdműtéten esett át, szinte teljesen kihagyta a koronavírus-járvány miatt megrövidült 2020-as szezont, és csak idén márciusban tért vissza Dohában.

A katari versenyen második meccsén, a negyeddöntőben kikapott, majd közölte, hogy még nem elégedett a formájával, és egy ideig a tornák helyett az edzésekre koncentrál. A szupersztár az előző salakos mérkőzését a 2019-es Roland Garros elődöntőjében vívta.

Fotó: Shutterstock

Fucsovics nyolcaddöntős ellenfele a 19 éves svájci Dominic Stephan Stricker lesz, utána pedig az első helyen kiemelt világklasszist legyőző, spanyol Pablo Andújar következhet a negyeddöntőben.

A legjobb tizenhat között Fucsovics

Fucsovics Márton két szoros szettben jobbnak bizonyult a svájci Henri Laaksonennél ezzel bejutott a legjobb 16 közé Genfben.

 

Pablo Andújar Genf vesztett Roger Federer kiesett salak tenisz Fucsovics Márton
Kapcsolódó cikkek