Közélet

Meghalt a Família Kft. sztárja

Szűkszavú hír: Nagy Zoltán színművész szerdán hajnalban meghalt. A családdal történő egyeztetés után szolgálhatunk bővebb információval – olvasható az Újszínház Facebook-oldalán.

1943. április 4-én, Budapesten született színész Ivánka Csaba- és Aase-díjat is kapott életében. 1966-ban Szegeden szerezte tanárképző főiskolán magyar-történelem szakos diplomáját. Itt, a Szegedi Egyetemi Színpadon kezdte színészi karrierjét is, majd diploma után a a veszprémi Petőfi Színházhoz szerződött.

1975-ben visszatért Szegedre, ahol a Szegedi Nemzeti Színházban játszott 1980-ig. Ezt követően 1982-ig a a szolnoki Szigligeti Színház, 1982 és 1991 között a Nemzeti Színház, 1991 és 1992 között a Pécsi Nemzeti Színház társulatát erősítette.

Ezt követően 1998-ig szabadúszóként dolgozott, majd az Újszínház szerződtette. Oktatott Goór Nagy Mária Színitanodájában, a Nemzeti Stúdióban és az Új Színház Stúdiójában és a Pomázi Zeneiskolában zenés darabokat is rendezett.

Bár játszott Shakespeare, Bertolt Brecht, Dürrenmatt, Illyés Gyula, Molnár Ferenc és Németh László számos darabjában, a legtöbben a Família Kft.-ből ismerhetik, ahol Kövér Lajos szerepét bízták rá.

szinház nagy zoltán halal nekrológ
Kapcsolódó cikkek