Közélet

Mindenkinek szabad az út Szardíniára, oltás nélkül is

Szardíniára az olaszok és a külföldiek számára is teljesen szabaddá vált a beutazás szerdától.

Megszűnt az érkezők ellenőrzése a sziget repülőterein és kikötőiben, és megszüntették a szigetre belépők regisztrációjára fenntartott mobil-alkalmazást is, miután Christian Solinas kormányzó eltörölt minden járványelőírást, közöttük azt is, amely mostanáig kötelezővé tette, hogy a belépők oltási igazolással vagy negatív teszteredménnyel rendelkezzenek.

Fotó: Andreas SOLARO / AFP

Sajtóinformációk szerint a sziget idegenforgalmi vállalkozásai attól tartottak, hogy a feltételekhez kötött belépés miatt távol maradnak a turisták, ezért sürgették a teljes nyitást.

Szardínia az egyetlen régió, ahová jelenleg szabadon lehet belépni, mivel Olaszország többi határátkelőjénél továbbra is kérik a belépés előtti 48 órában végzett negatív teszteredményt. A teszteléshez kötött belepés egyelőre július elsejéig van érvényben.

A view shows vacationers at the Spiaggia della Pelosa in Stintino, northern Sardegna, on June 07, 2021. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)
Fotó: Andreas SOLARO / AFP

Szardínián továbbra is kötelező viszont a szájmaszk használata szabadtéren is. Ezt a rendelkezést augusztusig országosan fenntartották. A sziget úgynevezett fehér zónába tartozik, vagyis semmilyen más járványintézkedés nincsen már érvényben annak ellenére, hogy több szardíniai városban újabb gócpontokat azonosítottak.

A római kormány a korábban július 31-ig elrendelt egészségügyi vészhelyzet meghosszabbítását tervezi talán egészen az év végéig – értesült az olasz sajtó szerdán.

külföldi utazás turizmus Olaszország Szardínia
Kapcsolódó cikkek