Közélet

Schobert Norbertnek a közel százmilliós kártérítés helyett 15 milliót kell fizetnie

A legnagyobb hazai lemezkiadók még 2013-ban indítottak eljárást Schobert Norbert ellen szerzői jogok sorozatos megsértése miatt. Továbbá újabb perre készülnek, mivel álláspontjuk szerint a jelentős összegnek megfelelő késedelmi kamatokat Schobert Norbert nem fizette meg – írta meg a 24.hu.

A kiadók eredetileg 80-90 millió forintot követeltek, mivel Schobert engedély és a jogdíjak megfizetése nélkül használt zenéket a DVD-in.

Fotó: László Budapest Sportarénában 2020. október 4-én.

Az ügyészség viszont csak a 2010-től forgalomba került felvételeket (három Rubint Réka DVD) vette figyelembe, a többi (2003-ig nyúlnak vissza a jogsértések) szerintük elévült.

„Mi azzal érveltünk, hogy nincs elévülés, mert a régebben kiadott DVD-k is folyamatosan raktáron voltak, és hirdette őket. Tehát folyamatban volt az értékesítés, de ezt az érvünket nem fogadták el” – mondta a portálnak a kiadókat képviselő ügyvéd.

Schobert Norbert is megszólalt az ügyben, de részleteket arra hivatkozva nem árult el, hogy a jogi ügyeket nem a médiában kell rendezni:

Örülök, hogy egy nyolc éve húzódó eljárás lezárult. Mindent kifizettem, amit kiszabtak rám és mindenkinek jó egészséget kívánok.

Több mint százmilliós veszteséget tudhat maga mögött Schobert Norbert

Korábban a VG is megírta, hogy az egy évvel korábbi 25 millió forint nyereség után 2020-at 135 millió forint veszteséggel zárta a Norbi Update Lowcarb Zrt. A cég nettó értékesítési árbevétele jelentően nőtt, 1,44-ről 2,25 milliárd forintra, az anyagjellegű ráfordítások azonban 1,1 milliárdról 2 milliárdra nőttek.

 

jogdíj fitnesz Schobert Norbert zene
Kapcsolódó cikkek