Közélet

Túltolták az indonézek a koreai fiúbandás McDonald's menüt

Mit kapunk, amikor a világ legnépszerűbb fiúbandáját a világ legnagyobb gyorsétterem-hálózatával keverjük? Teljes zűrzavart és tömeget, legalábbis így fest több indonéz McDonald's étterem esetében is, amelyeket napokra be kellett zárni, mivel teljesen elárasztották őket a megrendelések – adta hírül a BBC.

Annyira sokan rendeltek a BTS-es McDonald's menüből, hogy félő volt, új koronavírus gócpont alakulhat ki az éttermekben.

Pár napra bezártunk hatból négy gyorséttermet Semarang városban. Nem szeretnénk, hogy a településen gócpontok alakuljanak ki, és piros jelzésű legyen a Covid-19 fertőzések miatt – mondta Fajar Purwoto, az indonéz város vezetőségéből.

Fotó: ADITYA AJI / AFP

Sokak számára túlreagálásnak hathat az intézkedés egy csupán 10 csirkefalatkából, sült krumpliból és kólából, illetve két szószból álló menü miatt. Azonban ezzel alábecsülnénk a héttagú koreai fiúbanda, a BTS jelenségét – írja az üzleti portál.

A múlt hónapban megjelent albumuk a Butter (Vaj) globális rekordot döntött, és olyan világsztárokat szorítanak maguk mögé eladásokban mint Taylor Swift.

A koreai banda összesen 49 országban dobja piacra a McDonald'sal közös menüjüket.

Fotó: ADITYA AJI / AFP

Azonban nem csak a Távol-Keleten népszerű a K-Pop csapat gyorséttermi menüje, a tengerentúli indulás óta 12 százalékkal emelkedett az éttermekbe látogatók száma

- írja a Business Insider.

Így nem nagy meglepetés, hogy a K-Pop őrült indonéz fiatalok megrendelései azonnal elárasztották a McDonald's éttermeit, amikor megjelent a kedvenc fiúbandájuk nevével fémjelzet menü.

Mivel a vendégek nem személyesen mennek az éttermekbe, hanem otthonaikba rendelnek, a futároktól alakult ki tumultus az éttermekben és körülöttük, így a helyi hatóságok attól tartanak, hogy Covid-19 gócpontok alakulhatnak ki az országban.

Koreai fiúbanda tarolt az MTV-gálán

A budapesti és londoni társszervezésű MTV EMA-n több világsztárt is díjaztak.

 

bezár rajongó COVID-19 futár Ázsia koronavírus tömeg McDonald's házhozszállítás gyorsétterem BTS menü Indonézia gócpont Dél-Korea
Kapcsolódó cikkek