A legjobb film, a legjobb rendezés, a legjobb operatőr, a legjobb színésznő, a legjobb színész és a legjobb jelmez kategóriában is díjazták az Eastern Europe International Movie Awards (EEIMA) izmíri filmfesztiválon Pozsgai Zsolt Magyar Golgota című filmjét, amely Török Ignác aradi vértanúnak állít emléket. 

A fesztiválon Pap Katalin nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat, a többi kategóriában platinadíjat kapott a film.

Fotó: Magyar Golgota

Az alkotók korábbi közleményükben felidézték, hogy a Magyar Golgota (angol címe: Darking Way) a Mythberg Films gyártásában, az Aradi Kamaraszínház együttműködésével és a Magyar Nemzeti Filmintézet támogatásával készült. Pozsgai Zsolt Balázs Béla-díjas rendező alkotása Török Ignác aradi vértanú sorsán keresztül mutatja be az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc véres megtorlását, a tizenhárom honvéd tábornok kivégzésének hajnalát.

A film végigköveti Török Ignác fordulatokkal és izgalmakkal teli utolsó éjszakáját, amely ahhoz vezetett, hogy a Haynau által halálra ítélt tábornokot közvetlenül az akasztás előtt érje el a végzet.

A Magyar Golgotát februárban forgatták, a koronavírus-járvány miatt nem az eredeti aradi helyszínen, hanem a Dunántúl egyik most felújított kastélyában és környékén, Nádasdladányban. Az alkotás a Canadian Cinematography Awards havonta rendezett nemzetközi filmes megmérettetésén áprilisban a legjobb egész estés film lett, de több más elismerésben is részesült Japánban, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Bhutánban és Horvátországban, és

meghívást kapott több őszre tervezett nemzetközi fesztiválra is.

A filmet korábban már díjazták Törökországban, júniusban a legjobb egész estés film, a legjobb produkció és a legjobb operatőr kategóriában is a nyertesek közé került a Golden Wheat Awards isztambuli nemzetközi filmfesztiválon.