Halálos baleset történt a 3-as metró felújítási munkálatai közben Budapesten, a Corvin-negyed megállónál pénteken. A rendőrség tájékoztatása szerint

egy szerelőkocsi sodort el egy munkást a metró alagútjában; az ügyben büntetőeljárást indítottak.

Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy a baleset következtében egy ember meghalt. Rajta kívül egy ember súlyosan, egy ember könnyebben megsérült.

Illusztráció
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint 13 óra 59 perckor kaptak bejelentés arról, hogy a 3-as metró felújítása során a Corvin-negyed és a Kálvin tér megálló között eddig tisztázatlan körülmények között egy szerelőkocsi elsodort egy alagútban tartózkodó munkást.

A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A BRFK szakértők bevonásával a vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a történtek kivizsgálására.

A BKV Zrt. azt közölte, hogy a baleset a felújítást végző vállalkozó munkaterületén történt, a vállalkozó eszközeit használva, és a balesetben sérültek is a vállalkozó munkavállalói. A cég együttérzését és részvétét fejezte ki az érintetteknek és hozzátartozóiknak. Közleményük szerint

a halálos áldozattal járó baleset körülményeinek kivizsgálása jelenleg is zajlik.

A történtekről részletes tájékoztatást későbbre ígértek.