Közélet

Tovább tombol a hőség

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az összes megyére adott ki riasztást a hőség miatt, két megyében ráadásul a legmagasabb, harmadfokú riasztás van érvényben szerdára.

Az ország szinte egész területén 27 vagy 29 fok fölött alakul a középhőmérséklet szerdán az OMSZ szerint. Emiatt Békés és Csongrád-Csanád megyére harmadfokú hőség riasztást adott ki a szervezet.

Fotó: Shutterstock

Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ, míg a többi megyében elsőfokú riasztás van érvényben.

Országosan a hőmérséklet 15-23 fok és 31-38 fok között alakulhat. A hajnali órákban az északkeleti tájakon lehet egy-egy zivatar, míg estétől a Dunántúl északi felén fordulhatnak elő ilyesmik, akár viharos széllökés, intenzív csapadék és jégeső társaságában. Zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológia Szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfő déltől péntek éjfélig harmadfokú intézkedésként elrendelte a hőségriadót.

hőség hőségriadó OMSZ Országos Meteorológiai Szolgálat Müller Cecília
Kapcsolódó cikkek