Arról nem szól a német dpa hírügynökség jelentése, hogy az autóbuszos utazásra mi vonatkozik, de azt megemlíti, hogy a földi tömegközlekedésből a vasút veszi ki a legnagyobb részt: felmérések szerint 40 millió ember utazik vonaton a 225 millió lakosú országban. A belföldi légi közlekedésben már augusztus 1-jétől bevezették ezt az korlátozást.

Fotó: Asif Hassan / AFP

Az oltás tömeges elutasításának több oka van Pakisztánban. Az egyik hogy a közösségi médiában számos poszt jelenik meg a járvánnyal kapcsolatos alaptalan összeesküvéselméletekről — írta a dpa.

A Gallup intézet még januári felmérése szerint a válaszolók 49 százaléka elutasította a koronavírus elleni oltást, mert úgy gondolta, hogy eltúlzott a fertőzésveszély. A helyzet azóta sokat változott, s egy közelmúltbeli felmérés szerint már 66 százalék lenne hajlandó beoltatni magát.

A tömeges oltás februárban kezdődött el, kezdetben lassú volt, de mostanra felgyorsult; naponta csaknem egymillió embert oltanak be. Több mint 37 millióan már megkapták a kétadagos oltás legalább egyik adagját.

A terv az, hogy az év végéig 80 millió embert beoltsanak Pakisztánban.

A regisztrált fertőzöttek száma az országban 1 075 504, a halálos áldozatoké pedig 24 004.