Közélet

Pusztító földrengés rázta meg Haitit

Az Egyesült Államok földtani intézete (USGS) 7,2 -es erősségű földrengést jelzett Haiti nyugati részén. Az Európai Mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC) 7,6-os erősségű rengést jelzett a térségben.

Miután az elnök meggyilkolását követően politikai válságba sodródott Haiti, az országot a legújabb jelentések szerint a 8 kilométerre Petit Trou de Nippes városától, 10 kilométeres mélységben 7-es erősségű földrengés rázta meg – jelenti a Reuters.

Fotó: Thony BELIZAIRE / AFP

Az országot 2010-ben megrázó, hasonló erejű földrengés és utórengései különböző becslések szerint 100 és 316 ezer közötti halálos áldozattal jártak és 250 ezer lakó továbbá 30 ezer kereskedelmi épület leomlását vagy nagy mértékű megrongálódását okozták. Az egyetlen reménysugár most az, hogy a 2010-es földrengés a fővároshoz közelebb következett be.

A közösségi médiában széleskörű károkról és számos halálesetről beszélnek. Ezeket az AFP szerint az ország hatóságai is megerősítették. Az Egyesült Államok cunami előrejelző rendszere riasztást adott ki a térségre.

földrengés Haiti külföld
Kapcsolódó cikkek