Az eredetileg tervezettnél hamarabb, szeptember 18-tól, 

szombattól ismét bővített forgalmi kapacitással használhatják a Rákóczi út–Nagykörút csomópontot az autóval közlekedők, hétfő hajnalban pedig visszaáll a villamosbarát körúti lámpaprogram.

Befejeződött a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában az aluljáró-szigetelési munka. A tervezettnél 10 nappal korábban, szombaton véget ért a nagyobb forgalomkorlátozás a kereszteződés és közvetlen környezetében – közölte a BKK.

Fotó: Nyiro Simon

Ennek köszönhetően – július közepe óta először – a csomópont ismét bővített sávkapacitással működik, 

a Rákóczi úton mindkét irányba három sáv (két forgalmi sáv és egy buszsáv), a Nagykörúton pedig két-két sáv járható. A Nagykörúton az őszi szünetig szűkített forgalmi sávokon halad a forgalom, mert a munkák még tartanak a szegélyek mentén, de a korábbi – a csomóponti munkák megkezdése előtti – közúti kapacitás újra biztosított.

A Nagykörúton kerékpárral továbbra is a gépjárműforgalmi sávban közlekedve lehet átjutni a csomóponton. A BKK az alternatív kerékpáros útvonalak használatát javasolja, a Rákóczi tér felé a Wesselényi utca–Klauzál utca–Márkus Emília utca–Stáhly utca–Somogyi Béla utca útvonalat érdemes választani. A Márkus Emília utcában a munkaterület kibővítése miatt egy rövid szakaszon a járdán lehet áthaladni, ezért a BKK kéri a gyalog és kerékpárral közlekedőket, hogy figyeljenek egymásra.

Fotó: MÁRKI Zsolt (BKK)

A nagykörúti lámpaprogram hétfő hajnaltól ismét a régi lesz, a villamosbarát programozásnak köszönhetően előnyben részesülnek a közösségi közlekedés kötöttpályás járművei.

A csomópontban és annak közvetlen környezetében a forgalomkorlátozás feloldása után – várhatóan november végéig – már csak az őszi szünet idején várható a kereszteződés egészét érintő korlátozás. Ekkor fejezik be a csomópontban az útburkolat végleges kopórétegének felvitelét.

A Blaha Lujza tér felújítása várhatóan jövő év őszére készül el.