November elsejétől új járványügyi intézkedéseket vezettek be Csehországban, ami egészen nonszensz helyzetet eredményezett – hívta fel a figyelmet a Prague Morning.

Az éttermekben és vendéglátó egységekben a hónap elejétől csak a védettség igazolásával lehet fogyasztani.

Ennek hiányában még egy pohár vizet sem kaphat a vendég.

A szabályozás furcsaságát az adja, hogy ezzel egyidejűleg a vendéglátásban dolgozók számára továbbra sem kötelező az oltás, és a rendelkezésre álló adatok alapján a szektorban dolgozók közel fele még nem is vette fel azt.

Fotó: Shutterstock

Az étterem-tulajdonosok arra panaszkodnak, hogy semmilyen eszköz nincs a kezükben, amivel rá tudnák venni az alkalmazottaikat arra, hogy adassák be maguknak a koronavírus elleni vakcinát.

Így tehát az a furcsa helyzet áll fenn Csehországban, hogy nagy eséllyel egy oltatlan éttermi alkalmazott kötelezi a vendégeket védettségi igazolásuk bemutatására, ha be akarnak ülni egy ebédre vagy egy korsó sörre.

Csehországban egy nappal korábban 9480 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel a járvány kezdete óta immár 1,79 millió ember kapta el a fertőzést. Egy nap alatt 38 halálos áldozatot szedett a járvány, és összesen 30 878 emberéletet követelt a Covid–19.