Egy éves, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy francia bíróság Karim Benzemát – írja a Reuters. A vádak szerint a csatár csapattársát Mathieu Valbuenát zsarolta egy szexvideóval.

A bíróság 75 ezer euró büntetést is kiszabott továbbá utasította, hogy fizessen 80 ezer eurót Valbuena jogi költségeire és 150 ezret az okozott károkért három bűntársával közösen. Benzema ügyvéde közölte, hogy fellebbeznek az ügyben.

Fotó: FRANCK FIFE / AFP

A csatár tagadja a vádakat, ám a bíróságon nem jelent meg, hiszen csapata, a Real Madrid kedden a moldovai Sheriff Tiraspol ellen lép pályára idegenben.

Jogi képviselője szerint az ítélet nincs összefüggésben az események valóságával, míg a Real Madrid nem kommentálta az ítéletet. A francia futball szövetséget vezető Noel Le Graet az ítélet előtt arról beszélt, hogy a válogatottbéli szereplését nem befolyásolja egy esetleges elmarasztaló ítélet.

Az ügyészség szerint Benzema arra biztatta Valbuenát, hogy fizessen zsarolóinak. A középpályást a zsarolók először 2015-ben keresték telefonon, majd a vádak szerint felbérelték Benzemát, hogy segítsen tétovázó csapattársát fizetésre bírni.

A csatár az ítélet szerint tudatosan segítette a zsarolási kísérletet, melyben vádlott-társai között gyerekkori barátja is szerepelt. A botrány hatására mind Benzema, mind Valbuena elvesztette pozícióját a francia válogatottban, később azonban az idei Európa Bajnokságra Benzemát visszahívták.