A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egy magát megnevezni nem kívánó tagja feltárta, hogy 

szabálytalan jutalomkifizetések történtek a testületben. 

Az elnökséggel csak utólag közölték a csaknem 4 millió forintos jutalom kifizetésének tényét, miközben a MOB főtitkára a Felügyelő Bizottság jelentésének dátumát is utólag akarta megváltoztatni – írja az Origo, a birtokába került dokumentumok alapján.

Egyre nagyobb a botrány a Kulcsár Krisztián vezette Magyar Olimpiai Bizottságban, december 30. csütörtökre összehívják a szervezet rendkívüli közgyűlését és bizalmi szavazást indítanak a személyével kapcsolatban. A portál arról is írt, hogy 

a bizottság elnöke megemeltette a saját fizetését 1,2 millió forintról 2,6 millió forintra.

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Május 12-én a MOB elnöksége Nyíregyházán, a Polgármesteri Hivatalban tartott kihelyezett elnökségi ülést. Ezen az elnökségi ülésen Vékássy Bálint, a MOB főtitkára – napirenden kívül – a jelenlévő elnökségi tagoknak bejelentette, hogy Kulcsár Krisztián MOB-elnök egyszeri jutalomban (fizetéskiegészítésben) részesült. A főtitkár arra kérte az elnökségi tagokat, hogy ezt a kifizetést vegyék tudomásul, amit az elnökség meg is tett. Ugyanakkor, a MOB honlapjára feltett jegyzőkönyvben ez a bejelentés nem szerepel. A nyíregyházi tanácskozáson pedig nem esett szó arról, hogy Kulcsár hány forintot kapott jutalomként, nem tájékoztatták az elnökséget arról, hogy mikor történt meg a kifizetés és arról sem beszéltek, hogy miért kapta a MOB-elnök ezt a jutalmat. Vékássy Bálint főtitkár csak azt hangsúlyozta, hogy az elnökség utólagosan vegye tudomásul a kifizetést. 

Később derült ki, hogy a pontos összeg 3,9 millió forint volt. 

Aztán az is napvilágot látott, hogy ez a kifizetés 2020 novemberében történt meg.

A portált tájékoztató MOB-tag állítja: az elnöki jutalmat Kulcsár Krisztiánnak Vékássy Bálint főtitkár írta alá. Ennek a dokumentumnak a 6. számú melléklete tartalmazza, hogy 

nemcsak Kulcsár Krisztián elnöknek, hanem Vékássy Bálint főtitkárnak és a MOB-iroda több más munkatársának is fizettek jutalmakat. 

A gazdálkodásról szóló jelentést, benne a jutalmazásokra vonatkozó részt a főtitkárnak továbbítania kellett volna az elnökségnek jóváhagyásra.