Egy 34 és egy 40 éves férfit kapcsoltak le a nyíregyházi rendőrök december harmincadikán a Rákóczi úton található piac területén – írja a police.hu

A rendőrök a két férfi autójában 134 doboz petárdát, tűzijáték telepeket és további pirotechnikai eszközöket találtak, ezeket az elkövetők engedély nélkül akarták eladni. 

Fotó: police.hu

A rendőrök előállították a két férfit a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra, velük szemben pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt bírságot szabtak ki. 

Idén már lehet tűzijátékokat tartani. Tavaly a koronavírus-járvány miatt szilveszterkor általános tilalom volt érvényben, idén azonban nem marad el.

A petárdák használata továbbra is tilos, aki a tilalmat megszegi, akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat. A harmadik osztályba tartozó pirotechnikai eszközöket, mint például a tűzijáték rakéták felhasználását

december 31-én 18 óra és január 1-jén 6 óra között engedélyezték. 

A rendőrség, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is arra figyelmeztetett, hogy legyünk óvatosak a pirotechnikai eszközök használatakor. Többnyire kisebb tüzekről érkeznek bejelentések, de minden évben előfordul néhány nagyobb, akár többmilliós kárt okozó tűz is.