Első könyvére készül Angela Merkel volt német kancellár, aki a politikai pályafutásáról szóló kötetet irodavezetőjével közösen tervezi. A munka két-három évig tarthat. 

Az 1992 óta Angela Merkel irodavezetőjeként dolgozó Brigitte Baumann a Der Spiegel című német hírmagazinnak elmondta, hogy már elő is készítette a legfontosabb mappákat.

Fotó: Markus Schreiber / MTI/AP

A volt kancellár nem kívánja az egész életét elmesélni, hanem a legfontosabb politikai döntéseit akarja megmagyarázni saját szavaival – mondta a Der Spiegel hírportálján pénteken közölt összeállításban Brigitte Baumann, aki Angela Merkel egyik legfontosabb munkatársa volt pártpolitikusi, miniszteri, és 16 év után, szerdán véget ért kormányfői pályafutása idején. 

Mint elmondta, a kötet középpontjában a Merkel-korszak nagy krízisei állnak majd, a 2008-ban elmélyült pénzügyi világválság, a 2015-ös európai migrációs válság és a csaknem két éve tartó koronavírus-világjárvány.

Angela Merkel a szerdai kormányváltással visszavonult a közéletből. Azonban egy pénteken ismertetett felmérés szerint továbbra is ő a legnépszerűbb politikus Németországban. A ZDF országos közszolgálati televízió adatai szerint a mínusz öt és plusz öt közötti skálán mért népszerűségi indexe 2,7-en áll, ezzel messze megelőzi a második helyezett Olaf Scholzot, az új kancellárt, aki 2,1 pontos népszerűséget tudhat magáénak.