Botrányosra sikeredett a Ryanair Sevillából Budapestre tartó járatának útja, miután egy férfi megpróbálta kinyitni a repülőgép ajtaját. Spanyol újságok szerint egy magyar állampolgárról van szó, akit csak nehezen tudtak legyűrni, végül le is kellett kötözni.

A férfi a többi utas beszámolója szerint végig agresszívan viselkedett, az üléseket rugdosta és egy tollal a kezében fenyegette a körülötte lévőket. A személyzetnek kellett közbelépnie, hogy valahogy megnyugtassák.

Fotó: Jászai Csaba / MTI

Ez azonban nem járt sikerrel, a dühöngő utas megpróbálta kinyitni a levegőben lévő gép ajtaját, így több embernek kellett megállítani: az utasok közbelépésével sikerült legyűrni a férfit. Egy ponton még a pilótának is ki kellett jönnie a fülkéből, hogy kezelni tudják a helyzetet.

A brit Independent című lap szerint a férfit végül a biztonsági övekkel sikerült a székéhez kötözni, majd a Budapestre érkezés után átadták őt a hatóságoknak. Az esetről videófelvételeket is készítettek a fedélzeten tartózkodó utasok. A spanyol La Razón oldalán látható videón egyszer mintha el is hangzana magyar felkiáltás.