Visegrád

A Budapesttől alig egy órányira fekvő, Visegrád melletti Nagyvillám síterep pályái 130 méter szintkülönbséggel, összesen 700 méter hosszúak — a terepről a fellegvárra és a Dunára is rálátni. A sízéssel ismerkedő tanulóknak ideális, de szélessége népszerűvé teszi a már gyakorlottak és a dinamikus, nagyobb sebességű haladást kedvelők körében is. 

Napközben, hétvégén jelentős a látogatók száma, de az esti órák a kivilágításnak köszönhetően jól kihasználhatók és jóval kevesebb a vendég is.

Jövőre jelentősen javulnak a sportolás körülményei is a terepen: 

Elkészültek a több mint 300 négyzetméter alapterületű, tájba illeszkedő fogadóépület kiviteli tervei, a pálya két új, húzókaros felvonót is kap majd, amelyek a két leghosszabb felvonót váltják majd fel. 

Jelentős fejlesztések indulnak a visegrádi Nagyvillám sípályán 2022-ben.Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

Emellett jelentősen bővül majd a hóágyús kapacitás, így a létesítmény a nagyobb magyar pályákkal egy időben tud nyitni.

A síterepen jelenleg egy 300 méter hosszú pálya és 3 lift üzemel. 

A felnőtt napijegy 5900 forintba, míg a gyerek napijegy 4600 forintba kerül.

Mátraszentistván

A síterep Budapesttől 111 kilométerre található, egy 2,6 kilométeres pálya, valamint 8 lift üzemel. A felnőtt napijegy 9000 forintba, míg a gyerek napijegy 6500 forintba kerül. 

Eplény

A fővárostól 122 kilométerre fekvő síterepen egy 1,2 kilométeres pálya és 2 lift üzemel. A felnőtt napijegy 11900 forintba, míg a gyerek napijegy 8900 forintba kerül.