A volt osztrák kancellár új állásajánlatot fogadott el, és hamarosan az Egyesült Államokba utazik barátnőjével, Susanne-nal és kisfiukkal, Konstantinnal – jelentette szombaton az osztrák sajtó.

Az orosz RT szemléje szerint Kurz február elején kezdi meg az új munkáját egy globális vállalatnál a Szilícium-völgyben. A Kronen-Zeitung beszámolója szerint 

Sebastian Kurznak az új munkája miatt San Francisco, Bécs, Németország és Svájc között kell utaznia, és körülbelül 500 ezer eurós (körülbelül 185 millió forint) fizetést kap évente. 

Fotó: Alastair Grant / POOL / AFP

Kurz októberben mondott le a kancellárságról, de a képviselői mandátumát, valamint pártelnöki megbízatását akkor még megtartotta. Mentelmi jogától még november közepén megfosztotta a bécsi parlament. Ezt a döntést ő maga és pártja is támogatta, mondván: így lehet a leggyorsabban tisztázni az őt és politikai közösségét ért vádakat.

Sebastian Kurzot hűtlen kezeléssel, megvesztegetéssel, kenőpénz elfogadásával, valamint manipulált közvélemény-kutatási adatok közpénzen való nyilvánosságra hozatalával vádolták meg.

A gyanú szerint a szóban forgó hirdetések és médiakooperációs megegyezések értéke 1,3 millió euró (csaknem 470 millió forint) volt.