Mintegy 50-en haltak meg valószínűleg az Egyesült Államokban péntek éjjel és szombat hajnalban pusztító tornádók következtében – mondta Andy Beshear, Kentucky állam kormányzója egy televíziós interjúban a Reuters szerint. A politikus hozzátette, hogy az áldozatok száma könnyen lehet ennél jelentősen magasabb is.

Fotó: Shutterstock

Az állam mentési szolgálatai azonban egyelőre nem erősítették meg ezeket az adatokat. A szomszédos Tennessee államban ugyanakkor a helyi mentőszolgálat vezetője három ember haláláról számolt be, míg Arkansasból egy halottról és öt sebesültről érkezett jelentés miután egy öregek otthonának a tetejét pusztította el a forgószél.

Illinois államban egy Amazon raktár teteje omlott össze, sokan emiatt az épületben rekedtek. A halottak és sebesültek számáról egyelőre nincsenek adatok a tragikus esemény kapcsán. A szél erejét jelzi, hogy egy tehervonatot is kisiklatott. Beshear veszélyhelyzetet hirdetett Kentuckyban és arról beszélt, hogy régóta nem látott mértékű pusztítást okozott a vihar.