Elkezdte leszerelni a BKK a jegyautomatákat – írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid. A Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója egy fotót is posztolt a Széll Kálmán térről.

Még augusztusban, az első hírek megjelenésekor próbáltam felhívni a figyelmet arra: nem jó ötlet leszerelni a jegyautomatákat spórolásra hivatkozva, hisz épp ezek szedik be a bevételek nagyját. Szomorúan látom, hogy az elmúlt napokban mégis sorra tűnnek el az automaták Budapest csomópontjaiból

– írja.

„Rengeteg munkánk volt abban, hogy 2014-ben több, mint 300 új, bankkártyát is elfogadó, bérletet is árusító, éjjel-nappal működő automata jelent meg a BKK hálózatán. Az új automaták és az értékesítési csatornák bővítése révén minden várakozásunkon felül, 10 milliárd forinttal nőttek a jegyárbevételek, éjjel-nappal elérhetővé váltak a jegyek és bérletek a város számos pontján” – tette hozzá.

Emlékeztetett: az automaták szedik be 2021-ben is a BKK bevételeinek többségét, mintegy 55 százalékát (!).

„A BKK hivatalos közlése szerint egy automata havi üzemeltetési költsége 130 ezer forint. A bevételi adatokat visszaosztva látható: a korábbi automata-flotta bármely tagja 80-szor annyi bevételt szedett be, mint amennyibe fenntartása kerül és még a legrosszabbul teljesítő automaták is sokszorosan behozták a működési költségüket” – tette hozzá.