A francia futballistákért adták a legtöbb pénzt 2021-ben, mégpedig 643,6 millió dollárt – olvasható a SportsLens.com közleményében. Az oldal szerint az ország képezte a legtöbb tehetséget az elmúlt évtized során, a 2021-es év ennek a trendnek a folytatásaként értékelhető. A legdrágább francia játékosok Dayot Upamecano, Raphael Varane és Ibrahim Konate voltak az elmúlt év során.

A második legkeresettebb nemzetiségű futballisták a brazilok voltak, a dél-amerikai játékosokért a klubok 468,4 millió dollárt fizettek tavaly, akik közül Matheus Cunha volt a legdrágább.

Dayot Upamecano Fotó: FRANCK FIFE / AFP

A harmadik helyen következik ezt követően Spanyolország, 307,2 millió dollárral, majd Argentína 292,6 millió dollárral, elsősorban Lionel Messi átigazolásának köszönhetően. Argentína után azonban a top 10-ben már csak európai országok találhatóak. Az ötödik helyet a listán Nagy-Britannia szerezte meg, a brit játékosok 286,5 millió dollárért cseréltek gazdát.

A briteket a hollandok és a belgák hatodik és hetedik helye követi, 258,7 és 245,9 millió dollárral, végül az első tízet Portugália, Horvátország és Dánia zárja.

Vyom Chaudhary, a SportsLens szerkesztője szerint a franciák első helye nem meglepő, ugyanakkor az, hogy a két dél-amerikai futballóriáson kívül teljes mértékben az európai országok dominálják a listát, már sokkal inkább figyelemre méltó.

Raphael Varane Fotó: ADRIAN DENNIS / AFP