Ismét leállhat a filmipar a koronavírus-járvány miatt. Los Angelesben is berobbant a járvány az omikron-variáns miatt, és meredeken nőni kezdett a fertőzöttek száma – írja az Index.

Nem tudta januárban folytatni a munkáját például a The Mandalorian című Star Wars-sorozat harmadik évadát forgató stáb.

A kiszivárgott információk szerint megelőző jelleggel született meg ez a döntés, hogy ne veszélyeztesse a stúdió a munkatársak egészségét.

A Grace klinika, a 19-es körzet és Az újonc munkálatait is késve folytatják. Az omikron terjedése az NCIS című nyomozós sorozatot is érintette, az amerikai sajtó szerint a szereplők között találtak fertőzöttet. 

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt 14 napban az Álomgyárnak otthont Los Angelesben olyan médiacégekkel kapcsolatban jelezték, hogy kitört a járvány a falaik között, mint 

a Warner Bros és a Sony Pictures. A járvány emellett felütötte a fejét a Universal Studiosnál is

– összegezte a portál.

Egyetlen film vagy tévészéria stábját sem tépázta meg ugyanakkor annyira az omikron terjedése, mint a Star Trek: Picard című sci-fi sorozatét. Ötvennél is több stábtagnál igazolták a fertőzést. A Patrick Stewart főszereplésével készített produkciónak van egyébként az egyik legnépesebb stábja a most forgó tévésorozatok közül, amelyben nagyjából 450 ember működik közre.

Sorra pozitív Covid-teszteket produkálnak a világ legnagyobb tech kiállításának résztvevői

Az eseményt Las Vegasban tartották. A személyes részvétel kedvezett a vírus terjedésének. Hetven dél-koreai fertőzöttről már biztosan tudni, akik üzletemberek, illetve a Samsung, az SK és a Hyundai Heavy cégek alkalmazottai.