Szerdán búcsúztatják Budapesten, a Farkasréti temetőben Csollány Szilvesztert. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász január 24-én hunyt el, miután csaknem két hónapig küzdött a koronavírussal kórházban. 

Csollány Szilveszter búcsúztatása 11 órakor kezdődik majd 

írja a borsonline.hu. 

A lap úgy tudja: a nyilvános eseményen részt vevők a szertartás előtt egy szál virág elhelyezésével róhatják le kegyeletüket. A búcsúztatón a szervezők lehetőség szerint kérik a maszk használatát,

a jelenleg is hatályos Covid-protokoll és a család kérése miatt ugyanakkor a személyes részvétnyilvánításra nem lesz lehetőség. 

Csollány Szilveszter búcsúztatója a tervek szerint a ravatalozó előtti nyitott téren lesz, ezt azonban az időjárási körülmények átírhatják. 

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Az eseményen az Emmi részéről dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, az olimpiai család nevében dr. Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke mond beszédet, valamint a Magyar Tornaszövetség elnöke, dr. Magyar Zoltán is búcsúbeszédet tart. A család nevében Mórádi Zsolt, a család barátja emlékezik.

Csollány Szilvesztert a Magyar Tornaszövetség saját halottjának tekinti, mint ahogy az Emmi Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság és Gyomaendrőd Önkormányzata is.