BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hadicsellel rántaná be Ukrajnát egy háborúba Moszkva?

Az amerikai Washington Post című lap szerint egy döbbenetes tervvel gyártanának ürügyet az oroszok a támadásra.

Döbbenetes cikket közölt csütörtök este a Washington Post című amerikai újság. A lap azt állítja: amerikai tisztségviselők szerint bizonyíték van arra, hogy Oroszország csellel akarja rávenni Ukrajnát egy háborúra. A tervet pedig már jóvá is hagyták a legfelsőbb szinteken. A lap szerint Moszkva arra készül állítólag, hogy egy nemlétező ukrán támadásról adnak közzé felvételeket, „amely során Kelet-Ukrajnában Oroszországban élő civilek is áldozatul estek”. Elhitetve ezzel, hogy Ukrajna kezdte a háborút, átlépve a közös határvonalat. 

Ez pedig véleményük szerint képes lenne kiváltani egy olyan indulatot Kijev ellen, amely ürügyet adna nekik ahhoz, hogy megindítsák a valódi inváziót. 

Fotó: Anadolu Agency via AFP

A Post szerint a hadművelet részletei már Joe Biden amerikai elnök előtt vannak és állításuk szerint hamarosan nyilvánosságra is hozhatják őket. A lap cikke szerint arról nem tudni, hogy a felvételek megrendezettek lesznek, vagy pedig ténylegesen lesznek halálos áldozatai is ennek az állítólagos ukrán támadásnak. A lapnak nyilatkozó informátorok úgy tudják, a trükk kidolgozását már elkezdték az oroszok és előrehaladott állapotban van. 

Az amerikai „leleplezésre” a Post szerint azért is van szükség, mert Oroszország a jelek szerint egyre inkább készül a háborúra. 

Ukrajna köré már 100 ezer katonát vezényeltek, közülük 30 ezer Belaruszba érkezett, köztük különleges egységek, vadászgépek és rakétakilövő egységek. A Fehér Ház emiatt többször is felszólította Moszkvát, hogy álljon el tervétől, annak ellenére, hogy Oroszország mindvégig tagadja, hogy invázióra készülne. 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.