A Rozsda című filmprodukció forgatásán tavaly meggyilkolt Halyna Hutchins operatőr férje, Matthew Hutchins a Today című műsornak nyilatkozott csütörtökön, melyben elmondta, hogy megdöbbentette, amikor Alec Baldwin tagadta a felelősségét a halálos lövés kapcsán – írja a Washington Post.

Hutchins nagyon dühös volt, amiért Baldwin nyilvánosan beszélt Halyna haláláról, és mégsem vállalta a felelősséget a történtekért. 

A férj szerint Baldwin az ABC Newsnak adott interjúban szinte úgy állította be magát, mintha ő lenne az áldozat. 

A folyamatban lévő nyomozás során kiderült, hogy Baldwinnak Dave Halls rendezőasszisztens adta kezébe a fegyvert, aki Hannah Gutierrez-Reed fegyverkészítőtől szerezte meg azt. Az ügyben még nem emeltek vádat.

Fotó: EyePress via AFP

Halyna és Matthew Hutchins 16 évig voltak házasok, és volt egy közös fiuk is, Andros. A hónap elején a családot képviselő ügyvédek gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak pert Baldwinnal, a kellékessel, több producerrel és a produkciós céggel szemben. 

A dokumentum szerint nem végezték el a szükséges biztonsági ellenőrzéseket és nem tartották be az alapvető fegyverbiztonsági szabályokat az alacsony költségvetésű western forgatása alatt.

A perben leírtak alapján a Rozsda című film producerei a biztonság rovására spóroltak a költségeken. Mamie Mitchell forgatókönyvfelügyelő, Serge Svetnoy vezető világítástechnikus és Cherlyn Schaefer orvos szintén jogi lépéseket tett a produkcióval szemben. Matthew Hutchins úgy nyilatkozott, hogy több felelős fél van.

Hutchins szerint a per célja a Halyna haláláért felelős emberek felelősségre vonása. Azt is elmondta, hogy az igazságszolgáltatás nem tudja kárpótolni felesége haláláért, de talán megakadályozhatja azt, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő még egyszer.