A CNN volt műsorvezetője, Chris Cuomo szerdán bírósági kérelmet nyújtott be, és 125 millió dolláros kártérítést követel az állítólagos jogellenes eltávolítása miatt – írja a The Guardian.

A hírtelevízió decemberben menesztette Cuomót, miután megvizsgálták, hogyan próbált segíteni testvérének, Andrew Cuomo volt New York-i kormányzónak,

 akit szexuális zaklatással vádoltak meg

Chris Cuomo azt állítja, hogy a CNN-nek nyíltan beszélt testvére bizalmasaként betöltött szerepéről, és a televíziónak „nem volt oka azt hinni”, hogy ez megsértette a csatorna irányelveit. Azt is állította, hogy 

a televízió korábbi vezetője, Jeff Zucker és Allison Gollust egykori marketingfőnök maga is adott tanácsot a volt kormányzónak.

Fotó: CBS Photo / AFP

Chris Cuomo ügyvédei szerint a CNN hajlandó volt finomítani a szabályain, ha az épp kedvezett a televíziónak, például amikor a koronavírus-járvány kezdetén a CNN megengedte, hogy Chris Cuomo a saját testvérével interjúzzon, „kihasználva így a Cuomo család kapcsolatait”. Bryan Freedman, Cuomo egyik ügyvédje szerint akkor a hírtelevízió is elismerte, hogy „a csatorna normáit azért változtatták meg, hogy növeljék a nézettséget”.

A CNN anyavállalata, az AT&T WarnerMedia képviselői nem kommentálták az egykori műsorvezető által indított pert.