Arnold Schwarzenegger az egyik első hollywoodi sztár volt, aki a moszkvai Vörös téren forgathatott; a korábbi testépítő a Vörös zsaru felvétele előtt, és azután is többször járt Oroszországban, állítása szerint fiatal kora óta szeretettel és tisztelettel tekint az orosz népre. Épp ezért fordult hozzájuk egy videóüzenetben, hogy a "rideg valóságról" is tájékoztassa őket – mondja mikroblogján megosztott videójában Schwarzenegger, aki ezt követően több mint 5 percen keresztül cáfolja azokat az álhíreket, amelyekkel az orosz állam igazolni próbálja az Ukrajna elleni háború jogosságát.

A volt kaliforniai kormányzó Vlagyimir  Putyinnak is üzen:

Te kezdted ezt a háborút, te vívod, és te tudsz ennek véget vetni.

Schwarzenegger elmondja: nem Ukrajna kezdte ezt a háborút, aminek a célja nem Ukrajna náci-mentesítése. A háború következményei azonban már most érezhetők – figyelmeztet a színészből lett politikus, hangsúlyozva, hogy Oroszország elszigetelődött a konfliktus hatására.

Nem mondják el nektek a háború Oroszországra gyakorolt következményeit sem

– állítja Schwarzenegger, felemlegetve az ezernél több halott orosz katonát, a több mint 3 millió ukrán menekültet, a civilek ellen indított támadásokat.

"Az orosz kormány nem csak az embereknek, de a katonáknak is hazudott" – teszi hozzá az orosz nyelven, cirill betűkkel is feliratozott videóban Schwarzenegger, aki felidézi: az orosz katonák közül sokan azt sem tudták, háborúba indulnak, mert azt mondták nekik, hogy egy hadgyakorlatra mennek, másoknak pedig azt, hogy az orosz kisebbség védelmére vezényelték őket Kelet-Ukrajnába.

Ez nem egy honvédő háború, mint amelyet a nagyapáitok, vagy a dédapáitok vívtak Oroszország védelmében; ez egy törvénytelen háború

– üzent az orosz katonáknak a volt kaliforniai kormányzó, aki szerint az igazi hősök azok, akik az orosz városok utcáin tüntetnek a háború ellen.