Az orosz védelmi minisztérium pénteken közölte, hogy az elkövetkező időszakban fokozza a kijevi térségben végrehajtott orosz katonai rakétatámadások számát és nagyságát, válaszul az ukrán erők által a térségben állítólagosan elkövetett "szabotázs" akciókra – közölte a Reuters.

A minisztérium közölte azt is, hogy az S-400-as rendszer csütörtökön lelőtt egy ukrán helikoptert, amely a Brjanszk régióban található Klimovo városát támadta.

Korábban az orosz állami média arról számolt be, hogy elsüllyedt az orosz Moszkva nevű hadihajó. Mindez egy nappal azután törént, hogy a Fekete-tengeri zászlóshajón tűz ütött ki vagy ukrán rakétákkal történt támadás miatt megsérült. 

Ukrajna közölte, hogy egy Neptun nevű hajóelhárító rakétával találta el a Moszkva rakétacirkálót.

Közben a csütörtök este egy ismert orosz politikus és rendező sírva fakadt egy tévéműsorban a "Moszkva" elsüllyesztése miatt, megfeledkezve Oroszország hivatalos verziójáról, amely szerint a Fekete-tenger zászlóshajója egy a fedélzeten történ lőszerrobbanásban sérült meg.

A CNN hírtelevízió pedig arra emlékeztet, hogy ez a második hadihajó, amit az orosz fél elveszitett amióta elindította az Ukrajna elleni támadását. A zászlósshajó elsüllyedését pedig súlyos vesztességként könyvelik el, miután emlékeztetnek arra, milyen csapáserővel rendelkezett, s erről egy korábbi videót is közzétettek.