BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilencvenötezer magyar él Ausztriában

Az országban a kilencmilliós küszöböt a vártnál hamarabb érte el a népesség.

Meghaladta a kilenc milliót márciusra Ausztria lélekszáma. Az orosz-ukrán háború miatt az elmúlt egy hónapban megnőtt a bevándorlás, így a küszöböt a vártnál hamarabb érte el a népesség. 

A magyar állampolgárok létszáma a 95 ezret közelíti 

derült ki a Statistik Austria számításaiból, amelyet az ORF portál szemlézett. Közülük a legtöbben – több mint 26 ezren – az osztrák fővárosban élnek.

Három hónap alatt 48 ezren költöztek be az országba. Az emelkedés forrása egyértelműen Ukrajna, csak innen 40 ezren érkeztek az elmúlt hetek folyamán, ez a bevándorlás négyötödét teszi ki az év eleje óta. 

Fotó: Filep István/MTI illusztráció

A legtöbb ukrán Bécsben, Alsó-Ausztriában és Burgenlandban létesített lakcímet.

Az év eleje óta országosan fél százalékkal nőtt Ausztria lakossága. A legnagyobb mértékben, 1 százalékkal a fővárosban növekedett a népesség. Bécsben most közel kétmillióan élnek, és Burgenlandban is jelentős a növekedés: A háromszázezer fős lélekszám több mint fél százalékkal magasabb, mint az év elején volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.